This is a free Purot.net wiki
  • View:

Salpausselän kisat

Lahdessa järjestettävät Salpausselän kisat ovat Suomen suurin, jokavuotinen talviurheilutapahtuma. Kolmipäiväiset kisat järjestetään helmi-maaliskuun vaihteessa. Kisat on järjestetty ensimmäisen kerran v. 1923, joten tänä vuonna on vuorossa 87 kerta. Historiansa aikana kisat on peruttu 3 kertaa; v. 1930 lumipulan vuoksi ja 2. maailmansodan aikaan ne peruttiin kahdesti; talvisodan aikana vuonna 1940 sekä heti sotien jälkeen 1942. Historiansa aikana kisat ovat toimineet kahdeksan kertaa maailmanmestaruuskilpailuina.

Salpausselän kisoissa kilpaillaan kolmessa lajissa; maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty. Varsinaisten urheilutapahtumien lisäksi ohjelmassa on monipuolista viihde- ja oheisohjelmaa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Lahden torilla on järjestetty koko viikon kestävä kisakylä, josta saa hankittua lisätietoa, kisalippuja ja moninaista muuta kisoihin liittyvää oheistuotetta ja informaatiota. Lauantaina järjestettävä ilotulitus on myös yksi kisojen ehdottomia kohokohtia.

Salpausselän kisoihin valitaan joka vuosi myös kisojen omat Kisatytöt. Heidän tehtävänään on piristää tunnelmaa, toimia erilaisissa seremonioissa ja promootiotehtävissä. Tehtävä on erittäin haluttu ja tänä vuonna ilmoittautuneiden joukosta on valittu 9 tyttöä joista 1 toimii ryhmän vetäjänä.  Kisaorganisaatioon kuuluu kisatyttöjen sekä varsinaisen palkatun henkilökunnan lisäksi n. 1000 vapaaehtoista toimitsijaa.

Salpausselän kisojen järjestäjäorganisaatioina ovat FIS - Kansainvälinen Hiihtoliitto, LHS – Lahden Hiihtoseura sekä Lahden kaupunki. Yhteistyökumppaneina toimivat Yle, Infront Sports & Media sekä Lahti Travels. Sponsoreita on useita, esimerkiksi Bauhaus, VR ja K-rauta.

Lähteet:
http://www.lahtiskigames.com/fi/

http://www.menokatu.fi/Tapahtumat/Tiedot/tabid/56/Default.aspx?EvId=205249

http://fi.wikipedia.org/wiki/Salpaussel%C3%n_Kisat

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username