This is a free Purot.net wiki
  • View:

M/S J.L Runberg

Vesireitti Helsingistä Porvooseen

Liikennepalvelutoimija

 

 

M/S J.L. Runeberg – vesireitti Helsingistä Porvooseen

 

 

 


 

Monet Helsinkiin matkaavat ulkomaiset turistit tekevät päiväretkiä lähikaupunkeihin, niin myös Porvooseen. Sen sijaan, että matkaisi perinteisesti linja-autolla voi Porvooseen kesäaikaan myös risteillä huolellisesti restauroidulla 100-vuotiaalla höyrylaivalla, M/S J.L. Runebergillä. Kauniissa saaristossa voi unohtaa kiireen ja ruuhkat, nauttia raikkaasta ilmasta ja historian tuulahduksista.

Lähtö tapahtuu Helsingistä Kauppatorilta Linnanlaiturista aamupäivällä kello 10:00 ja saapuu reilun kolmituntisen merimatkan kuluttua Porvoon satamaan, jokirantaan. Meriteitse saapumalla kokee varmasti kauneimman tavan kohdata Porvoo ensikertaa. Koska jokirannassa ollaan jo Porvoon kauneimpien osien ytimessä, ei aikaa kulu toisarvoisiin asioihin.

Laivaan mahtuu kerrallaan 220 matkustajaa, joten ajoissa varaukset tekemällä mahtuu mukaan hyvin isommallakin ryhmällä. Innokkaat pyöräilijät voivat puolestaan buukata maksutta myös kulkuneuvonsa laivankannelle, kunhan varaavat paikan sille etukäteen.

Laivalla toimii myös kahvila ja keittiö. Kahvilasta saa pieneen nälkään suolaista ja makeaa sekä juomat. Kaikille on tarjolla myös lohikeittolounasta (8EUR), joka pyydetään vain varaamaan etukäteen. Ryhmille järjestetään tilauksesta myös oma tarjoilu, toiveiden mukaisella menulla. Laivassa on täydet anniskeluoikeudet.

Laivan sisätiloina ovat neljä salonkia: alakannella Peräsalonki 34 henkilölle, keskikannella Vihreäsalonki 12 henkilölle ja Ruokasali 22 henkilölle sekä yläkannella Kapteeninsalonki 10 henkilölle. Salonkeja vuokrataan myös kokoustiloina sekä ryhmille.

Laiva risteilee aina toukokuusta syyskuun alkupuolelle; heinäkuussa perjantaista keskiviikkoon, muina kuukausina hiukan harvemmin.

Yhdensuuntainen matka maksaa aikuiselta (17v.-) 25EUR, edestakainen matka 36EUR. Eläkeläisille on edullisemmat liput, samoin lapsille (7-16v.). Tarjolla on myös erilaisia lounasristeilyjä: lounas joko laivalla tai Porvoossa nautittuna. Liput lunastetaan satamassa ennen laivaan nousua laivan edustalla sijaitsevasta lippukioskista. Suositus on ostaa liput noin 30 minuuttia ennen laivan lähtöä.

J.L. Runeberg liikennöi myös Loviisaan joitakin kertoja heinä- ja elokuussa. Runebergillä pääsee lisäksi Sipoon Mustaan Hevoseen, Pirttisaareen, Haikkoon, Pellinkiin ja Kabböleen. Tarkat tiedot kannattaa varmistaa internetsivuilta www.msjlruneberg.fi tai voimassa olevasta esitteestä, joita löytyy kesäaikana satamista sekä turisti-infoista. Voit ottaa yhteyttä myös puhelinnumeroon (019) 524 3331 sekä sähköpostilla osoitteeseen runeberg@msjlruneberg.fi .

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username