This is a free Purot.net wiki
  • View:

Autoliitto

 

 Suomen Autoliitto RY

Autoliitto on vuonna 1919 perustettu yksityisautoilijoiden palvelu-, etu- ja harrastusjärjestö. Liiton tavoitteena on tarjota jäsenistölle edullisesti ja vaivattomasti kaikkia jäsenten tarvitsemia autoiluun liittyviä etuja ja palveluja. AL pyrkii vaikuttamaan myös autoiluun kohdistuvan veron alentamiseen eurooppalaiselle tasolle, jotta tulevaisuudessa jäsenistö voisi nauttia ajamisesta nykyistä uudemmilla, turvallisemmilla ja ympäristöystävällisemmillä autoilla autoilun kustannusten silti nousematta. Liiton keskeisiin tavoitteisiin kuuluu myös liikennejärjestelyihin ja tieverkostoon vaikuttaminen siten, että liikenne olisi nykyistä sujuvampaa ja turvallisempaa.

Missiokseen Autoliitto määrittelee ”Vastuullisen liikkumisen vapauden”, visionaan ”autoilun, liikenteen ja automatkailun johtavana asiantuntijana, palveluiden tuottajana ja vaikuttajana olemisen Suomessa”.

 

Varsinaisen henkilöjäsenen vuoden 2012 jäsenmaksu on 54 EUR.

Jäsenetuina liitto tarjoaa mm. Moottori-lehden 11 kertaa vuodessa; maksuttoman teknisen-, lainopillisen- ja kuluttajaneuvonnan; maksutonta automatkailuneuvontaa; jäsenten oma Tiepalvelu-numeron paikallispuhelun hinnalla (palvelut maksullisia); jäsenalennukset Suomessa esim. laivalipuista, katsastuksesta, tuulilasin vaihdosta, polttoaineesta, vakuutuksista, optikkopalveluista, lehdistä, majoituksesta, auton vuokrauksesta jne, (lisäksi ulkomailla joistakin majoituskohteista); autojärjestöjen yhteiset jäsenalennukset ulkomailla (Show your Card!); uusimmat kartat, matkaoppaat ja tarvikkeet jäsenhintaan AL-kaupasta; yksityisautoilijoiden edunvalvontaa ja henkilökohtaiset tunnukset www.autoliitto.fi –sivuille.

 

Tunnetuin osuus Autoliitosta on varmasti Autoliiton TIEPALVELUKESKUS 24H. Nimensä mukaisesti keskuksesta tielläliikkujat saavat tarpeellisia tietoja sekä apua ympäri vuorokauden, joka puolella Suomea. Apua saa matkan yllättävään keskeytymiseen liittyvissä kysymyksissä, mutta myös lukemattomissa matkan miellyttävään sujumiseen liittyvissä asioissa, ajoneuvon toimiessa ja matkan edetessä suunitellulla tavalla (esim. hinaus- ja korjaamopalveluissa, autonvuokrauksessa, tietyöalueista, säästä ja kelistä, kaupoista ja ruokapaikoista).

AL sanoo itse keskuksesta seuraavaa: ”Keskuksen järjestämät palvelut ovat maksullisia. Palvelua tilatessaan kannattaa aina sopia palvelun hinnasta ja maksutavasta jo etukäteen. Tämän päivän tiepalvelut toimivat ammattimaiselta pohjalta. Myös tiepalvelu on nykyisin yhä useammin alan yritysten tuottamaa. Vapaaehtoisen tiepalvelun päivystäessä tämän perinteisen palvelun avustuspalvelut ovat kuitenkin edelleen Autoliiton tiepalvelukeskuksen välittämänä tielläliikkujien käytettävissä. Vapaaehtoista auttamisperinnettä ylläpitää yhä yli 200 Autoliiton tiepalvelupartiota ympäri Suomen. Autoliitto tuottaa matkanjatkamispalveluita tällä hetkellä yli 20 auto- ja moottoripyörämerkille sekä rahoitusyhtiölle. Tiepalvelukeskuksen kautta samat Autoliiton korkeatasoiset ja ammattitaitoiset matkanjatkamispalvelut ovat kaikkien tielläliikkujien käytettävissä.”

Tiepalvelukeskus palvelee numerossa 02008080 (puhelun hinta 1,95 €/min + pvm).

Lisää tietoa liiton internet-sivuilta www.autoliitto.fi .

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username