This is a free Purot.net wiki
  • View:

Allegro - nopea linkki Pietariin!

Allegro

Allegro - nopea linkki Pietariin!

Allegro on vuonna 2010 liikennöinnin aloittanut Helsingin ja Pietarin välinen nopea juna, joka korvasi aikaisemmat väliä liikennöineet Sibelius ja Repin -junat.

Allegro -junien ansiosta Helsingin ja Pietarin välinen matka-aika lyhentyi kolmeen ja puoleen tuntiin lähes kuudesta tunnista! Raja- ja tullitarkastukset tehdään molemmissa maissa liikkuvassa junassa aikaisemmasta poiketen. Tämä nopeuttaa rajamuodollisuuksia ja lisää mukavuutta huomattavasti!

Kenelle?

Tehokkuutta arvostavalle liikematkailijalle ja mukavuutta arvostavalle kaupunkilomailijalle. Ympäristötietoiselle.

Palvelut

1.luokan istumapaikan hintaan sisältyy välipala paikalle tuotuna sekä päivän lehdet. Junan henkilökunta palvelee suomen, englannin ja venäjän kielellä.

Bistro Allegro 

Tarjoaa venäläisen ja suomalaisen keittiön herkkuja sekä pientä purtavaa.

Helsingistä lähdettäessä ravintola aukeaa heti junan lähdettyä ja palvelee Viipuriin saakka. Viipurin jälkeen ravintola avataan uudelleen, kun raja- ja tullitarkastukset on suoritettu. 

Ravintolavaunussa voit maksaa käteisellä sekä euroilla, ruplilla että dollareilla, pankkikortilla, credit/debit -korteilla ja luottokortilla (Visa, MasterCard, American Express, Diners Club ja Eurocard)

Valuutanvaihto ja tax-free -palautukset

Junassa on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa ja saada tax free -palautukset Suomen puolella.

Käsimatkatavarat

Yhdellä junalipulla voi kuljettaa:
 
enintään 100 x 60 x 40 cm:n kokoisia tavaroita.
  • Aikuisen lipulla matkustava kaksi matkalaukkua maksutta ja jos junassa on tilaa, kaksi maksullisena. Lisämatkatavarat maksetaan etukäteen aseman lipunmyynnissä.
  • Käsimatkatavara pitää kuljettaa niille tarkoitetussa tilassa, samassa vaunussa jossa matkustaja itse on.

Aikataulut ja hinnat

Päivittäin ajetaan neljä edestakaista Allegro -vuoroa Helsingin ja Pietarin välillä. Hintaluokkia on nykyisin useita erilaisia ja hinnat riippuvat kausista ja vuorokauden ajoista. Saman päivänä on useita erihintaisia vuoroja. Omilla valinnoilla voi siis vaikuttaa merkittävästi junalipun hintaan! Junalipun voi ostaa aikaisintaan 60 vrk ennen matkaa.

Tarkat lähtöpäivän ja -ajan mukaiset hinnat löydät vr verkkokaupasta:

http://shop.vr.fi/onlineshop/Domestic_main.do;jsessionid=2dpfPLDTgTB4v2y51qnGSQG4fLWNRKz51Q32J5vFY0YkdwNgVB1q!-2027059491

Raja- ja tullitarkistukset

Hoidetaan junan kulkiessa. Tarkistukset alkavat heti Helsingistä lähdettäessä. Lippu sekä passi tulee kuljettaa koko ajan mukana junassa liikkuessaan!

Pysähdyspaikat

Suomen puolella juna pysähtyy Pasilan ja Tikkurilan lisäksi Lahdessa ja Kouvolassa ennen rajanylityspaikkaa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa.

Matkustusasiakirjat

Venäjälle matkustettaessa täytyy olla voimassaoleva passi sekä viisumi. Passin täytyy olla voimassa vähintään puoli vuotta matkan jälkeen. Viisumin saanti kestää reilun viikon ja se kannattaa hankkia matkatoimistosta samalla kun varaa majoituksen. Turistiviisumin saannin edellytyksenä on vähintään yhden yön etukäteen varattu hotellimajoitus venäjällä. Viisumin hakeminen on edelleen melko byrokraattista ja siksi tavalliselle henkilölle helpointa on hankki se matkatoimiston kautta. Hinta-arvio tällöin on turistiviisumille 76-78 euroa, majoitusvarauksen yhteydessä 65-66 euroa. Venäjälle saavuttaessa täytetään myös maahantulokortti.

Ennen matkaa kannattaa tutustua Venäjän tullin tiedotteeseen:

http://www.vr.fi/attachments/ulkomaat/5wU6x3WSV/Venajan_tulliohje_suomeksi.pdf

Lisätietoja

http://www.vr.fi/fi/index/matkakohteet/venaja/allegro.html

 

 

1
Likers
lumikki

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

varmasti tosi kätevää ja nopeaa matkustaa pietariin.